Tyske studenter strømmer til Sønderborg

Uddannelsessøgende fra Nordtyskland står i kø for at opleve, hvordan det er at studere på SDU i Sønderborg.

180 unge uddannelsessøgende fra Nordtyskland kommer fredag til Alsion i Sønderborg for at se, hvad SDU har at byde på.

Universitetet havde oprindeligt inviteret 120 tyske uddannelsessøgende fra Hamborg, Lübeck og Kiel på bustur til campus i Sønderborg, hvor de kunne deltage i et heldagsprogram med introduktion til uddannelserne i form af workshops og forelæsninger samt middag og bytur sammen med SDU-studerende.

Det viste sig dog hurtigt, at de 120 pladser var alt for lidt. De blev så udvidet til 180, og SDU endte med at få godt 350 ansøgninger til en plads i busserne mod Danmark. Flere søgte så langt væk fra som Berlin, München og Ruhrdistriktet.

Tredje gang

Det er tredje gang, at Syddansk Universitet inviterer tyske uddannelsessøgende til Study Try-Out day i Sønderborg, der nyder godt af en placering ved porten til Tyskland og Europa. Og resultatet er, at SDU i Sønderborg nu har adskillige tyske studerende.

De mange unge tyskere forklarer typisk årsagen til deres interesse for at studere i Danmark med, at danske studerende ofte undervises i mindre grupper frem for store forelæsninger.

Den teoretiske viden bliver umiddelbart sammenkoblet med de praktiske anvendelsesmuligheder, og endelig har studerende på danske universiteter ofte mere indflydelse på deres egen uddannelse end tilfældet er syd for grænsen.

Alsion, der rummer campus i Sønderborg, er ligeledes en del af forklaringen. Huset, der blev indviet i 2007, ligger smukt lige ned til Alssund og rummer både universitet, kulturfaciliteter som for eksempel en stor koncertsal samt flere private virksomheder.