Tyske studenter valfarter til Sønderborg

De er vokset op i millionbyer som Hamburg, München, Köln og Dresden. I dag besøger de kommende studenter Syddansk Universitet i Sønderborg som led i det største fremstød noget dansk universitet har gennemført i udlandet for at tiltrække studerende. 120 unge er med i Alsion ? yderligere 100 stod på venteliste og ville gerne have været med.

Mens mange danske unge, fra for eksempel København, for alt i verden ikke vil flytte til Sønderborg for at studere, så valfarter tyske unge fra store byer som Hamborg, Köln og München til byen. De vil hellere studere i den lille by på Als.

- De tyske unge er ganske givet tiltrukket af, at vi i Sønderborg har mindre hold, en tættere kontakt mellem professorer og studerende og teamundervisning, mener Bo Kristiansen, der har været med til at arrangere opholdet for de tyske studenter.

Internationalt miljø

Fredag blev de modtaget på Sønderborg Rådhus og i dag har de unge hørt om erhvervslivets samspil med universitetet og om Project Zero.

- I Tyskland er det meget almindeligt, at unge søger til udenlandske universiteter. F.eks. er der 17.000 tyske studerende på hollandske universiteter.

- Vi vil gerne have endnu flere tyske unge til Sønderborg, hvor vi har det mest internationale universitet i Danmark med over halvdelen af de studerende fra udlandet, fortæller Bo Kristiansen, SDU, som har været på ca. 30 gymnasier i Tyskland for at fortælle om studiemulighederne i Sønderborg.

Ingen københavnere

I Sønderborg undrer man sig over, hvorfor tyskerne valfarter til Als, når tilsvarende kampagner i København falder fuldstændigt til jorden, fordi ingen københavnsk gymnasie-elev kunne drømme om at flytte til Sønderborg for at læse videre.

- Vi ville aldrig kunne gennemføre sådan et fremstød i København. Der ville simpelthen ikke være nogen respons, fortæller Bo  Kristiansen - og glæder sig i stedet over den enorme interesse sydfra.