TV der bevæger dig

Tyskere tager den danske regering ved næsen

Flemming Meyer, mener, at delstats-regeringen træder på mindretallet.

Sydslesvigsk Vælgerforening kritiserer stærkt, at delstatsregringen Slesvig-Holsten nægter at ligestille eleverne på de danske skoler i Sydslesvig.

Dermed tager man den danske regering ved næsen, siger Flemming Meyer, der er formand for det danske mindretalsparti syd for grænsen.

- Selvom Danmark i finanslovsforhandlingerne har besluttet, at det tyske mindretals skoler i Sønderjylland fremover bliver 100 procent økonomisk ligestillet med den danske folkeskole, fastholder delstatsregeringen sin diskriminerende nedskæring hos vores børn, siger Flemming Meyer.

- Den danske regering har viftet med en mindretalspolitisk lygtepæl og endda fundet checkhæftet frem, men i Kiel vinker man bare smilende tilbage. Det er, at holde folk for nar, tilføjer han.

 

Nedskæring - trods tilskud

Flemming Meyer er også stødt over, at selv en stort tilskud fra den tyske forbundsregering ikke har fået Slesvig-Holsten til at skifte holdning. 

- Regeringspartierne i Berlin meddelte i fredags, at Dansk Skoleforening for Sydslesvig i 2011 får 3,5 millioner euro fra forbundsregeringen for at mildne Slesvig-delstatens nedskæring på 4,7 millioner. Alligevel er regeringen i Kiel fortsat fast besluttet på, at gennemføre den ensidige besparelse på 15 procent hos de danske skoler.

Mindre i tilskud

- Den slesvig-holstenske delstatsregering i Kiel nægter kategorisk at forstå, at det er diskriminerende når vores børn i de danske skoler fremover kun skal have 85 procent af det, en offentlig elev får.

- Det er desillusionerende, når man ser, hvor meget der siden 1955 er blevet gjort for at opnå et godt forhold mellem danske og tyske i grænselandet.

- Delstatsregeringen smadrer årtiers mindretalspolitik for at spare ni millioner kroner, det er simpelthen ufatteligt, siger Flemming Meyer, der også er medlem af det slesvig-holstenske delstatsparlament for SSW.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden