Tyskerne skal tilbage til vestkysten

Vi skal tjene på kystturisme efter et markant fald over tyve år, siger erhvervsminister Henrik Sass Larsen (S).

Danmark skal sikre bedre kvalitet i kystturismen, så tyskerne igen kommer til den jyske vestkyst og andre kystområder, der udgør 40 procent af de 82 milliarder kroner, som turismen årligt omsætter for.

Det fastslår erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) om regeringens plan om at udvikle turismen. De seneste tyve år er dansk kystturisme faldet med 27,5 procent.

- Når tyskerne kommer herop, er der for mange dårlige oplevelser. Det kan være huset, de lejer, spisesteder, de går ind til og forlystelsesparker, de kommer til. Kun nogle steder har man gjort noget for at hæve kvaliteten, siger Henrik Sass Larsen.

- Så længe kvaliteten kommer op, så er folk også villige til at betale. Men folk forlanger, at produktet også skal være i orden, hvis man betaler relativt mange penge. Dén filosofi går igennem alt, hvad vi laver i dette turismeoplæg.

Regeringen vil udvikle en ordning for standard og certificering, så restauranter, hoteller, sommerhuse og forlystelsesparker kan få adgang til fælles markedsføring af Danmark, hvis de holder en bestemt kvalitet, forklarer han.

Regeringen skaber selskabet Dansk Kyst- og Naturturisme, som skal styrke turisme ved den jyske vestkyst og omkring Østersøen. Selskabet suppleres af Dansk Erhvervs- og Mødeturisme og Dansk Storbyturisme, oplyser Henrik Sass Larsen.

- På kyst- og naturturisme anbefaler vi at tage naturen med i hele det projekt, Danmark tilbyder. Det er alt lige fra cykling, sejlads, naturfiskeri, så man også kan holde en aktiv ferie i Danmark, siger han.

Planen rummer fire punkter: Dansk turisme skal være kvalitetsturisme, væksten i storby- og erhvervsturismen skal øges, kyst- og naturturismen skal udvikles og der skal være en bedre indsats af turismefremmeindsatsen.

Se vækstplanen hos erhvervsministeriet