Tyv åbner vindue på fem sekunder

En almindelig skruetrækker det eneste stykke værktøj, tyven har brug for. Se i TV Syd, hvordan en tysk kriminalmand åbner et vindue - med det simple værktøj - på fem sekunder.

Tyskerne er dygtigere til at sikre deres huse end vi er. Det kan måske være en del af forklaringen på, at der faktisk laves seks gange så mange indbrud i Danmark som lige syd for grænsen.

Kriminalkommissær Kay Katzenmeier, Landespolizeiamt, Kiel, demonstrerer for TV SYD, hvor hurtigt en indbrudstyv kan brække et vindue, som ikke er sikret, op.

- En indbrudstyv bruger maksimalt 10 minutter til et indbrud. Så det betyder noget, hvor hurtigt han kommer ind, siger kriminalkommissæren til TV SYD.

En stor skruetrækker, som bruges til rigtig mange indbrud, giver en løftekraft på 0,7 tons. Og det tager under tre sekunder at brække et vindue op.

Lovkrav i Holland

I Holland er der indført lovkrav til nybyggeri om særlig indbrudssikring. Det har fået indbrudsraten til at falde med 50 pct.

Og som omtalt i TV SYD søndag gør tyskerne også meget for at forebygge indbrud. Udover, at de bruger flere kræfter på at opklare de indbrud, som finder sted.

tre simple råd

I Danmark er kriminalpolitiet blevet nedlagt ved politireformen, og almindelige - banale - indbrud overlades til den tilfældige patrulje, som er i nærheden.

Men danskere kan også gøre noget for at gardere sig mod uvedkommende gæster. Se tre simple råd i TV SYD i aften.