Tyveknægt ville true sig til flugtbil med økse

En 20-årig mand truede tirsdag aften i Horne ved Varde et ældre ægtepar og forlangte at få nøglerne til deres bil, da han blev overrasket under et indbrud.

Den 20-årige mand blev overrasket, da han tirsdag aften kort efter klokken 22 var ved at begå indbrud i et haveskur for at stjæle noget el-værktøj.

Da tyven blev opdaget, tog han flugten til fods og opsøgte et ældre ægtepar i nabolaget og forlangte at få udleveret deres bilnøgler, så han kunne fortsætte i bil.

Ægteparret nægtede dog at give den 20-årige nøglerne, så han måtte fortsætte på gå-ben og blev kort efter anholdt af en politipatrulje i nærheden.

Naboparret er en 66-årig mand og en 62-årig kvinde. 

- De slap med forskrækkelsen og er uden fysiske skader, siger vagtchef Søren Strægaard, Syd- og Sønderjyllands Politi, onsdag morgen til TV SYD.

Den 20-årige mand er kendt af politiet i forvejen. Han er nu sigtet for sigtet for tyveri og røveriforsøg og bliver formentlig fremstillet i grundlovsforhør i løbet af onsdag.

Politiet havde travl nat i Varde-området

Ud over røveriforsøget i Horne, så blev en 24 årig mand kort efter klokken 01 anholdt i Varde efter en længere biljagt, hvor han undervejs kørte overfor rødt lys syv gange. Den 24-årige er udover hensynsløs kørsel også blevet sigtet for både sprit- og narkokørsel. Han er tidligere dømt for lignende forseelser og fik derfor også konfiskeret bilen, som han kørte i.

Kort før klokken 03 blev en 53-årig mand taget på fersk gerning, da han var brudt ind i en institution i Oksbøl og var i fuld gang med brække et pengeskab op. Han blev afsløret af lyset fra den medbragte lommelygte og en vaks borger slog alarm.