Tyven løb med en liter yoghurt og en flok øl

Hvad gør man, når der hverken er penge eller kasseapparat? På en Statoil-tank i Kolding måtte en frustreret røver nøjes med købmandsvarer til en halvtredser.

Der bliver flere og flere penge-løse service-stationer og supermarkeder. I 2009 blev der begået 1162 røverier mod supermarkeder, butikker og tankstationer, og det var næsten en fordobling i løbet af to år. Derfor bliver det pengeløse system indført.

Ned i hullet

Når kunden betaler kontant, falder pengene ned i et hul - og manden med nøgle til penge-hullet er langt væk. En røver kan råbe og kræve, lige så tosset han vil. Ekspedienten er ikke i stand til at få fat i pengene, og så er der kun diverse varer at gå efter.

Det var det, der skete på Statoil-tanken på Vejlevej i Kolding. Røveren krævede først elle pengene, så gik han ned til 3000 kroner, hvilket også var udelukket.

Nu følte røveren, at han måtte fortælle, hvad han havde gang i. "Det er et røveri", råbte han. Men det hjalp heller ikke, og så valgte røveren at stikke af med en liter yoghurt og en håndfuld dåse-øl.

Sikker betaling

Det underlige røveri fandt sted, dagen efter Statoil-tanken blev pengeløs. Alle Statoil-tanke i Danmark er nu gået over til det system, der hedder Safepay (sikker betaling), og de har gjort det på grund af for mange røverier.

Pengene ender i en boks med farve-patron, og den bliver udløst, hvis nogen forsøger at åbne boksen uden nøgle.

Også Fakta-kæden går over til det nye betalings-system. Over hele landet er det indført i 175 af 400 Fakta-butikker. I løbet af to år bliver systemet indført i alle Fakta-butikker.