To ud af tre er i job igen efter masse-fyringer

To ud af tre af de cirka 1700 ansatte i industrien i Region Syddanmark, som blev ramt af massefyringer i sidste halvdel af 2009, har fået arbejde igen.

Nogle er flyttet efter nyt arbejde, andre har skiftet branche og nogle er under uddannelse.

Det svarer til, at 64 procent et år efter massefyringerne igen kunne sørge for sig selv, mens fire procent er under uddannelse.

Resultaterne fremgår af en analyse fra Beskæftigelsesregionen i Syddanmark, skriver JydskeVestkysten lørdag

- Det er flot at se, at så mange har klaret sig, når man sammenholder det med, hvor i landet vi er, og når man ser på, hvor hårdt krisen i øvrigt ramte alle virksomheder, siger chef for Beskæftigelsesregion Syddanmark Karl Schmidt.

Analysen omfatter de afskedigede på Sauer-Danfoss, Danfoss Universe, Danfoss, Semco Maritime, LM Glasfiber A/S og Lindø-værftet på Fyn.

Godt - men ikke flot

Formand for 3F på Als, Marita Geinitz, kalder de 64 procent beskæftigede »godt, men ikke flot«.

- Der er rigtig mange vikaransættelser iblandt. Helt ned til 14 dages ansættelser. Det giver naturligvis en stor usikkerhed for de mennesker. Mange af dem kan måske ikke sælge huset på Als, så de er stavnsbundne. Der er stadig rigtig mange skæbner bag de her tal, siger Marita Geinitz.

Hun peger også på, at antallet af tvangsauktioner i kølvandet på massefyringerne har været i voldsom vækst. 3F på Als har i dag 180 ledige, mens der kun var ti ledige, da krisen kom.

226 millioner fra EU

Region Syddanmark har i alt modtaget 226 millioner kroner fra EU's globaliseringsfond i støtte til en jobskabende indsats for de fyrede. Pengene er gået til fyrede fra Danfoss og Linak på Als, Lindø-værftet i Munkebo og LM Glasfiber i Lunderskov og Hammelev.