Ud med frysepizzaerne

Der skal fisk i kurven i stedet for fritter. Det prøver den lokale filial af SuperBrugsen i Egtved at lære fremtidens kunder.

Sammen med succesforfatteren og diætist Anne W. Ravn går 6. klasse på Egtved Skole i skolekøkkenet og skifter pizza, pommes frites og popcorn ud med sunde retter og gode kostvaner. Børnenes forældre er inviteret på ?Restaurant GoCook? til fælles maddag på skolen.

Der bliver travlt i køkkenet, hvor eleverne først lige skal regne ud, hvor meget mad, der skal bruges til 80 personer, når hele klassen og forældre skal spise med. Så er det på med kokkeforklæder og skærebræt og skarpe knive ved hånden, for nu skal der hakkes og snittes, steges og bages.

6. klasse på Egtved skole deltager i Coops landsdækkende hjemkundskabsevent GoCook, støttet af SuperBrugsen Egtved, som er et undervisningstilbud til hjemkundskabsundervisningen i 4. til 7. klasse. Det er Skolekontakten.dk, der står bag.

Restaurant GoCook er en aktivitet, Coops lokale Butik SuperBrugsen Egtved arrangerer i samarbejde med den lokale skole. Coop vil skabe den første generation, som er bedre til at lave mad end deres forældre. Med aktiviteten Restaurant GoCook ønsker Coop at være med til at forbedre folkesundheden gennem fokus på mad og måltider. Når børn får lov til at gå i køkkenet, så øges deres lyst, kompetencer og viden. På den måde bliver tilberedning af sund mad i hverdagen bliver en selvfølge.

Se meget mere om GoCook her: