Ud og gå for en god sag

Første søndag i december afvikles Julemærkemarchen over hele landet. Hele 14 steder i vores del af landet var der søndag mulighed for at gå en tur for sagen. 

Julemærkemarchens protektorer ? Deres Excellencer Ingolf, greve af Rosenborg og grevinde Susie af Rosenborg ? åbnede årets Julemærkemarch i Kolding.

Julemærkemarchens overskud går ubeskåret til Julemærkefonden.

Siden 1. Julemærkemarch i 1977 har deltagerne gået 12,4 millioner kr. sammen til Julemærkefonden. Efter marchen i 2010 har Julemærkemarchen overrakt 1.022.000 kr. til fonden, som driver de 4 julemærkehjem i Danmark.

Julemærkehjemmene drives stort set uden støtte fra det offentlige.

Driften finansieres af indtægterne fra salget af det danske Julemærke, suppleret med gaver og bidrag - bl.a. som nævnt Julemærkemarchens overskud.
Det danske Julemærke er noget specielt dansk, initieret af postmester Einar Holbøll i 1904, der i de senere år har inspireret udlandet til lignende projekter.
De 4 Julemærkehjem, beliggende i hhv. Hobro, Kollund, Skælskør og Ølsted, har alle til huse i naturskønne omgivelser ved skov og strand.
Her kommer hvert år mere end 700 børn mellem 6 og 14 år, der ikke trives i hverda-gen, for at få et pusterum og få livsglæden og selvtilliden igen.
I disse år, som en refleksion af et af de største danske folkesundhedsproblemer, er det især mange overvægtige børn der får ophold.

Men også børn, der er udsat for mobning og andre problemer hører, til Julemærkehjemmenes målgrupper. Børnene lærer om sund livsstil og opnår at bryde mønstre og tabe sig.

Se mere om julemærkemarchen her