TV der bevæger dig

Udbredt at fyre medarbejdere via SMS

»Du er fyret«.Sådan en besked bipper ind på flere og flere lønmodtageres mobiltelefon. Ifølge Danmarks største fagforbund, HK, er det efterhånden en udbredt metode for virksomhederne at sende en sms, når de skal give deres medarbejdere den svære besked, skriver JydskeVestkysten.

Senest fik flere af de 14 ansatte på Højer Marsk Hotel og Emmerlev Klev Strandhotel besked om deres fyring pr. sms.
»Det er med beklagelse, vi skal meddele jer, at Højer Marsk Hotel er lukket, der er ingen penge til køkkenet og fyret, så der er ingen anden udvej, jeres opsigelse + manglende lønsedler kommer med posten inden for få dage«, lød sms-beskeden fra arbejdsgiveren.

- Det er desværre noget, mange virksomheder bruger, siger Jeanette Hahnemann, der er juridisk konsulent i HK. Hun fortæller, at man ude i A-kasserne, hvor de fyrede skal henvende sig for at få dagpenge, ofte oplever, at de fyrede kommer med en sms fra arbejdsgiveren som dokumentation for fyringen. Og det er da også helt lovligt at fyre pr. sms, hvis ellers beskeden når frem.

 - Men vi synes ærligt talt ikke, at det er i orden. En god og ordentlig arbejdsgiver tager selvfølgelig medarbejderen ind til en samtale, så man har mulighed for at få svar på nogle af de mange spørgsmål, som melder sig, siger Jeanette Hahnemann.
Det samme mener Niels Henriksen, der er ledelsesrådgiver i Ledernes Hovedorganisation. Han vil i hvert fald ikke anbefale virksomheder at benytet sig af sms-metoden

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden