Uden julehjælp bliver der ingen jul

Dansk Folkehjælp deler i disse dage kasser med mad, gaver og julehygge ud til børnefamilier, der kæmper med økonomien.

For nogle familier er julehjælpen altafgørende – og for familien Sørensen er det enkelt. Hvis der ikke var nogen julehjælpspakke, så var der heller ingen jul.

Marie-Louise Sørensen er alenemor til tre børn. Hun er syg med sin ryg, og er derfor på kontanthjælp. På grund af kontanthjælpsloftet er økonomien stram i den lille familie. 100 kroner om dagen til fire personer er, hvad det kan blive til. Det rækker ikke til en juleaften.

quote

Det betyder alt, at de gør det. For kassen har alt, hvad vi skal bruge til jul. Det ville jeg ærlig talt have haft rigtig svært ved at klare med den økonomi, som jeg har nu.

Marie-Louise Sørensen, kontanthjælpsmodtager, Haderslev

- Det havde været en anderledes jul hvert fald. Det her giver mulighed for at vi kan få en jul som alle andre, siger Marie-Louise Sørensen til TV SYD.

Dansk Folkehjælp i Haderslev uddelte søndag julehjælp til 66 børnefamilier. Og kasserne var fyldt med alt det der hører sig til på en traditionel juleaften.

- Det betyder alt, at de gør det. For kassen har alt, hvad vi skal bruge til jul. Det ville jeg ærlig talt have haft rigtig svært ved at klare med den økonomi, som jeg har nu, understreger Marie-Louise Sørensen.

I år har rekordmange søgt om julehjælp. I Haderslev har man måtte afslå 33 familier.

Dansk Folkehjælp uddeler julehjælpspakker til andre byer i området i de kommende dage.