Udenlandske chauffører tvunget til at lave mad på toiletter

De sover i deres lastbiler og tager bad og laver mad på toilettet. Forholdene for udenlandske chauffører, der kører gods i Danmark er så dårlige, at 3F nu forlanger bøder på 220.000 kroner til vognmænd, der overtræder loven og lader deres chauffører overnatte under ulovlige forhold.

Lastbilchauffører skal have et ugentligt hvil på 45 timer, det siger EU og er en lov der gælder for alle medlemslande.

Men i Danmark er det få af de udenlandske chauffører, der kan overholde den regel, da ikke har nogen steder at tage hen på deres fridage, og de heller ikke får tilbudt overnatning på hotel eller lignende af deres vognmænd.

Det betyder chaufførerne ofte holder på P-pladser med deres lastbiler, som de bor i som fx på havnen i Fredericia, og er henvist til at bruge de offentlige toiletter til alt - fra madlavning til bad og tøjvask, mens de har de knapt to døgns fri og kan hvile sig.

3F vil nu have Danmark følger Frankrigs eksempel, de uddeler nemlig bøder til de vognmænd der ikke sørger for deres medarbejdere får den nødvendige hvile på 30.000 euro svarede til ca. 220.000 kr.

Hør gruppeformand Steen Wrist Ørst hos 3F Fredericia fortælle om chaufførernes madlavning på toiletterne. (Varighed 0'29)

Stenn Wrist Ørst gruppefmd. 3F Fredericia viser rundt på P-pladsen på havnen i Fredericia, hvor de udenlandske chauffører holder deres todages pause og fortæller om hviletidsbestemmelserne. (Varighed 1'00)