TV der bevæger dig

Udenrigsminister til konference om eksport hen over grænsen

00:21

Konferencen Exportdialog, der skal få både danske og tyske virksomhedsledere til at se mulighederne for eksport til nabolandene, indledes af udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Prins Joachim åbner mandag formiddag en stor konference i Tønder om eksport over grænsen.

Konferencen Exportdialog, der skal få både danske og tyske virksomhedsledere til at se mulighederne for eksport til  nabolandene, indledes af udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Tyskland er det største eksportmarked for danske virksomheder, men mulighederne er slet ikke udnyttet optimalt.

- Danske virksomheder fokuserer primært på Nordtyskland, hvor der er mange spændende initiativer i gang, men virksomhederne "glemmer", at Tyskland fortsætter næsten 1000 kilometer syd på efter Hamborg. Og i Sydtyskland er væksten størst, siger internationaliseringsrådgiver Steen Nymann Andersen fra Eksportrådet og Væksthus Syddanmark i en pressemeddelelse om konferencen.

De to hovedtalere er henholdsvis udenrigsminister Kristian Jensen, som vil fortælle om regeringens eksportstrategi for Tyskland og professor ved Aarhus Universitet Philipp Schröder, der vil holde et inspirerende oplæg om eksportens DNA samt små og mellemstore virksomheders vej til eksportsucces.

Formiddagsprogrammet sluttes af med en paneldebat om eksport og grænseregionalt samarbejde

Konferencen er også for tyske virksomheder, der vil etablere sig i Danmark.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden