Krea Kongen – ny udfordring: Så skal der syes julesokker

TV SYD er tilbage med endnu en sæson af programmet Krea Kongen, der opfordrer jer til at være kreative. Denne gang med juletema. I ugens udfordring skal du finde nål og tråd frem og sy en julesok. Send os dit billede og være med i konkurrencen om at blive ugens Krea Konge.

Julemad, julepynt, juletraditioner og næsten det vigtigste af det hele - julehygge. Vi nærmer os december, og for mange betyder det også en tur i køkkenet eller i det kreative hjørne for at være sammen med familien - og skabe hyggelige og gode julestunder.

Hvis I ikke helt ved, hvilket projekt I skal i gang med, så har TV SYD samlet en flok eksperter og en masse inspiration til, hvordan du kan komme godt i gang med at skabe hyggelige og ikke mindst kreative stunder – sammen eller hver for sig. Det sker med Krea Kongen. Et univers, som du kan blive en del af her på TVSYD.dk eller hver lørdag, når vi sender programmet klokken 19:30 på TV SYD.

Om Krea Kongen

Krea Kongen er et hyggeligt og fantasifuldt univers, som du kan tage del i hver lørdag på TV SYD og her på tvsyd.dk. Her kan du finde masser af inspiration til dit næste “gør det-selv"-projekt og samtidig være med i konkurrencen om at blive ugens Krea Konge, når vi hver uge giver jer ugens udfordring.  

Hver lørdag giver vi jer en ny udfordring, mens ugens ekspert giver dig gode råd og tips og tricks til, hvordan du kan løse ugens opgave – og hvis du vil lege med, så kan du blive ugens Krea Konge.

Denne uges ekspert er Gitte Askjær Lund, som er kvinden bag bloggen sygal.dk. Det betyder også, at du skal have fundet nål, tråd og saks frem – for ugens udfordring er:

Sy en personlig julesok.

I forbindelse med, at vi skyder programmet og en ny udfordring i gang, får du her en række tips og en opskrift på en julesok. 

Julesok
Julesok
Foto: Line Sahl, TV SYD

Et personligt præg

Det er kun fantasien, der sætter grænser, når det gælder om at lave sin helt egen julesok. Det fortæller ugens ekspert, Gitte Askjær Lund. Hun startede med at sy, da hun blev 13 – og har holdt ved lige siden. I dag er hun 55 år.

Er du ikke helt så skarp med blyanten, eller ved du ikke lige helt, hvordan du skal tegne din julesok, så har Gitte Askjær Lund lavet en opskrift, du kan følge her. Så kan du komme nemt i gang. Klik på linket og hent opskriften. 

document — Opskrift på Julesok, 0.45 MB

Bortset fra under juletræet er det også i julesokken, julemanden kommer gaver og andre lækkerier i. Derfor er det vigtigt med et navn eller noget andet personlig, så han kan skille dem ad – men der er også andre ting, man kan gøre for at give sokken sit helt eget personlige præg end et navn. Der kan bruges, figurer, blonder og perler bare for at nævne nogle eksempler.

Derudover så er der materialet, sokken er syet af. Det behøver ikke være et stykke stof, der er købt i en butik. Man kan også bruge mange andre ting ting fundet i klædeskabet eller i genbrugsbutikken. Se videon og hør Gitte fortælle, om forskellige typer af stof, man kan bruge. 

Hør Gitte fortælle, om alle de mange forskellige stoffer og materialer, man kan sy julesokker af.

Deltag i Krea Kongen Jul

Er du blevet inspireret til at sy din egen julesok, så tøv ikke med at melde dig til udfordringen ved at sende et billede af dine kreative udfoldelser via formularen herunder.

Deadline for at indsende et billede og være med i konkurrencen er hver torsdag klokken 9.

Du kan også klikke ind på TVSYD.dk/kreakongenjul.

Ingen konkurrence uden præmier. Hver uge finder vi en vinder, der får en julekurv med søde sager og materialer til flere stunder med kreativ leg.

Vi håber, at du vil lege med og deltage i jagten på at blive ugens Krea Konge.

Du uploader dit billede her.