Boligselskab i udkantsby river boliger ned i flæng

Det er ikke nyt, at mange danskere flytter fra de små byer og til de større byer. Men det er noget, Nordborg nu mærker konsekvensen af.

I 2010 var der 6860 indbyggere i Nordborg på Als, i 2017 er der 5970. Det er et fald på 13 procent. Faldet i antallet af indbyggere går endnu længere tilbage. Derfor begyndte boligselskabet i Nordborg at rive bygninger ned. Dengang havde Danbo 1700 lejemål i den lille by. Når de er færdige med nedrivningen, har selskabet fjernet 800 lejeboliger, så der kun er 900 tilbage.

Det er noget, der kan mærkes af dem, der bor i byen. Kate Jensen fra Nordborg viser TV SYDs reporter, hvor hun har boet i Nordborg. I dag er der ikke lejligheder tilbage på adressen, fordi Danbo valgte at rive dem ned, fordi næsten alle lejlighederne stod tomme.

- Det var mærkeligt, og til sidst var vi i min opgang kun mig og et ungt par, der boede oppe foroven, siger Kate Jensen.

Harry Kristen Andersen har boet i lejebolig i Nordborg i 57 år, og han fortæller, at der er en kæmpe forskel på byen dengang og til nu.

- Der var jo børn alle vegne, og nu er her næsten ingen børn. Det er jo lidt kedeligt. For nogle år siden fik vi at vide, at mandag skal vi ikke gå ned i byen, for det er ikke til at komme til for rollatorer, der skal ned og hente Hjemmet og Familie Journalen, siger Harry Kristen Andersen.

Man forventer at befolkningstallet vil falde yderligere i de kommende år i Nordborg.