Udlicitering udløste fyresedler i Vejle

En fyreseddel eller lange arbejdsdage. Det valg har medarbejderne fået som konsekvens af Vejle Kommunes udlicitering af rengøringen på mange af plejehjemmene til rengøringsselskabet ISS.

Vejle Kommune besluttede udliciteringen sidste sommer, og ISS overtog arbejdet august 2012, men medarbejderne fortsatte på samme vilkår frem til overenskomstens udløb 1. april i år. Det skriver Fagbladet FOA.

For husassistent Ulla Edvardsen betød det, at hun den dag blev arbejdsløs - efter at have gjort rent i Vejle Kommune siden 1982.Hun blev tilbudt at beholde sit job, men kun med nogle få timer om ugen. Resten af arbejdstiden skulle hun gøre rent i andre af kommunens institutioner. Ulla Edvardsen sagde nej til tilbuddet om at møde klokken 6 og afslutte sidste job klokken 19 hver eneste dag. Hun blev derfor afskediget.

Det største problem ved udliciteringen er ifølge faglig sekretær i FOA-Vejle Gitte Villumsen, at de ansatte får færre timer.

- Det kan de ikke leve af. Så skal de enten have supplerende dagpenge eller have to forskellige job - ofte fordelt fra tidlig morgen til sent på aftenen. Og de, der bliver tilbage, skal arbejde i en meget højere arbejdstakt med risiko for nedslidning og udstødning fra arbejdsmarkedet,

siger Gitte Villumsen."