Udsalg i kommunerne

Pengekassen er tom i flere kommuner, der nu ser sig nødsaget til at sælge kommunale bygninger for at skaffe kapital.

Flere kommuner er i fuld gang med at sælge ud af deres kommunale bygninger. Det sker for at fylde de halvtomme kommunekasser, og derfor bliver de kommunale mursten for tiden gennemgået med tættekam, skriver JydskeVestkysten fredag.

Tønder Kommune har udarbejdet en bruttoliste med 35 bygninger, som politikerne skal tage stilling til, om de vil sælge. Sønderborg besluttede kort før årsskiftet at sætte 11 kommunale bygninger til salg. Billund vil sælge bygninger for 7,5 millioner kroner, og også Varde og Vejen Kommuner går i salgstanker.

Og snart skal politikerne i Kolding tage stilling til, om de vil sælge blandt andet svømmehal og genoptræningscenter for op mod 80 millioner kroner.I Tønder er borgmesteren parat til at bo til leje, hvis det viser sig at være en fordel.

- Vi vil sikre, at vi har de rette ejendomme, og jeg vil heller ikke udelukke, at vi måske skal til at leje os ind i stedet for at eje, siger borgmester Laurids Rudebeck (V) om de politiske overvejelser i Tønder.

Kortsigtet løsning

I Sønderborg siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Peter Hansen (V), at kommunen konstant er opmærksom på at luge ud i de ejendomme, der er »rare at have«, men ikke »nødvendige at have«.

- Salget sparer os for nogle udgifter på drift og vedligehold, samtidig med at det giver os nogle nødvendige penge i kassen, forklarer han.

Men det er kortsigtet at hente penge ved at sælge ejendomme, advarer kommunalforsker ved Syddansk Universitet Poul-Erik Mouritzen:

- Det er lidt som at tisse i bukserne. Hvis kommunerne gør det her for at skabe balance i deres budgetter, så udskyder de bare nogle meget ubehagelige beslutninger, for lige pludselig er der bare ikke flere bygninger at sælge ud af.