Udsat for røveri på første arbejdsdag

19-årig kvinde blev torsdag aften udsat for røveri på sin første arbejdsdag i Netto i Jernbanegade i Kolding. Røveren blev efterfølgende fanget takket være eksemplarisk indsats af brødre.

En maskeret mand med en 30 centimeter lang Rambo-lignende kniv truede torsdag aften ved 20.30-tiden den 19-årige ekspedient til at udlevere kontanter, cigaretter og spiritus. Herefter stak manden af i retning mod banegården, men han nåede ikke langt.

Inde i butikken havde to 17-årige tvillinger overværet episoden, og det gjorde lige præcis det politiet kun tør drømme om, at borgere gør i den situation.

Den ene ringede med det samme til politiet. Den anden listede stille efter og så, at gerningsmanden satte sig ind i et tog.

Den hurtige reaktion gjorde, at politiet kunne nå at tilbageholde toget og anholde en 18-årig mand fra Holsted, som havde både kniv, maske, kontanter, cigaretter og spiritus på sig.

- Det er helt perfekt, siger en glad vicepolitikommissær Jesper Brian Jensen fra Kolding Politi.

- Brødrene reagerer hurtigt uden at gå ikke ind og blande sig. De sørger bare for at ringe til os og lister så stille efter. Det er helt klart deres fortjeneste, at vi når at pågribe gerningsmanden, og vi sparer sindssyg mange ressourcer på det, forklarer Jesper Brian Jensen til TV SYD.

Gerningsmanden er ikke tidligere kendt af politiet, men bliver nu fredag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Jesper Brian Jensen fortæller desuden, at politiet lige nu overvejer at indstille de to brødre til dusør i forlængelse af deres eksemplariske indsats.