Udsatte borgere skal have gratis tandhjælp

Sønderborg Kommune har en del udsatte borgere, som aldrig kommer til tandlæge, selvom de har smerter og problemer med tænderne. For at hjælpe lancerer kommunen blandt andet en åben konsultation, der tilbyder gratis hjælp.

Dårlig økonomi og tandlægeskræk. Der kan være flere årsager til at udsatte borgere holder sig væk fra tandlægen. Men konsekvensen er spisebesvær, dårlig livskvalitet og i sidste ende isolation. Det vil Sønderborg Kommune gøre noget ved med en række initiativer.

- Vi skal have fat i de borgere, som aldrig kommer til tandlægen, og her er det vigtigt, at vi tandlæger får et godt samarbejde med kommunen, siger leder af tandplejen i Sønderborg Kommune, Susanne Gyldenhof, til TV SYD.

Blandt initiativerne er åben konsultation på Hertughavens tandklinik én gang om ugen. Her kan udsatte borgere blive undersøgt og få hjælp til bedre mundhygiejne og træning i at gå til tandlæge uden tandlægeskræk.

Private tandlæger får desuden hjælp og rådgivning, så de bliver bedre til at modtage denne gruppe af borgere. Desuden uddannes to medarbejdere i at skabe kontakt til udsatte borgere i socialpsykiatrien, og personalet undervises i god mundhygiejne. Endelig skal der sikres kontakt til bosteder og Sønderborg Misbrugscenter.

Leder af tandplejen forventer, at projektet vil være oppe og køre i løbet af foråret.