Udsatte til olympiade i Fredericia

Udsatte fra væresteder i hele Danmark er samlet i Fredericia til udsatte-legene.

Mere end 350 udsatte fra hele landet har tilmeldt sig værestedernes egen olympiade - eller UL-legene, som de bliver kaldt.

Selvom stævnet har stævnet har store sociale perspektiver, bliver det afholdt som et regulært sportsstævne. I løbet af de to dage, blev der dystet i forskellige sportsgrene som fodbold, tennis, petang, skak, høvdingebold, skydning, bordcurling og dart.

- Folk kommer der for sporten, så vi slår ikke bare en streg i sandet, når vi måler afstanden til dartskiven, siger chefkonsulent i Landsforeningen af Væresteder, Ulrik Korff, til TV SYD.

Tilbage i 2005 blev et cykelløb mellem København og Vejle startskuddet til Danmarks Væresteds-idræt, som siden har arrangeret flere stævner i bl.a. Odense og Holland. Stævnerne er populære blandt deltagerne. Og de er vigtige, mener arrangørerne.

- Vi mener, at alle mennesker skal have mulighed for at dyrke idræt. Det gør en forskel både for ens sundhed og socialt, hvor man får lyst til at andre udfordringer. Så det giver deltagerne mod og inspiration, forklarer Ulrik Korff, og pointerer at alle, der har lyst kan være med.

Legene strækker sig over to dage og er en del af en feriekamp, der bliver afholdt i løbet af denne uge i Bøgeskoven i Fredericia.