Udsigt til mindre beredskab vækker bekymring i Fredericia

En ny rapport sætter tal på hvor mange beredskabskøretøjer brandvæsnet mister i en ny sammenlægning.

I Fredericia vækker en ny risikodimensionering fra Trekant Brand bekymring. Ifølge rapporten vil antallet af brandbiler og andre beredskabskøretøjer mindskes, når beredskaberne i seks kommuner i trekantsområdet lægges sammen.

Blandt andet hos Fredericia Brandvæsen udtrykker de bekymring over udsigterne til et mindre beredskab.

- Bekymringen går på hvor mange vi er fremadrettet og hvor mange vi bliver til at rykke ud, siger tillidsmand ved Fredericia Brandvæsen Erik Andersen til TV SYD.

Risikodimensionering kommer forud for en besparelse på 13 millioner kroner frem mod 2019, og dermed ryger en sjettedel af kommunernes beredskabsbudget.

Står det til byrådsmedlem i Fredericia og tidligere brandmand Jan Schrøder (DF) skal kommunen gå ind og sikre, at beredskabet bliver på det hidtidige niveau.

- Selvfølgelig skal der laves nogle besparelser, og det skal der også her i Fredericia ligesom der skal i de andre kommuner og så må vi jo tage beslutningen om hvor meget vi vil tilkøbe, siger Jan Schrøder til TV SYD.

Til efteråret vil alle seks kommuner i beredskabskommissionen drøfte sagen, inden de enkelte kommuner skal tage stilling sammenlægningens videre forløb.

Se byrådsmedlem i Fredericia Kommune og tidligere brandmand Jan Schrøder (DF) fortælle om de kommende besparelser: