Udsigt til skyet raket-vejr

Vestjyderne får skyet vejr, når det nye år skal skydes ind. Men i den østlige del af landet klarer det op.

Når raketterne natten til onsdag bliver skudt til vejrs for at markere indgangen til 2014, bliver det i tørvejr - og for de heldige danskere også under en klar stjernehimmel

Nytårsaftensdag begynder ellers skyet og måske også med lidt regn af og til, men i løbet af formiddagen holder det tørt. Efterhånden vil der også blive mulighed for lidt solstrejf, lyder nytårsprognosen fra DMI.

Det vil samtidig være mildt med temperaturer mellem fire og syv graders varme i løbet af dagen. Og termometeret holder sig også over frysepunktet natten over.

- I de østlige egne klarer det op flere steder, og temperaturerne vil komme ned mellem en og fire graders varme, fortæller DMI's vagthavende meteorolog, Thyge Rasmussen.

Lidt regn i Jylland

- I den vestlige del af landet ventes derimod skyer ind vestfra i løbet af aftenen, og sidst på natten kommer der lidt regn i Vestjylland. Her bliver det lidt mildere med temperaturer mellem tre og fem grader, siger han.

Meteorologen betegner vejret omkring årsskiftet som "rimeligt raketvejr" med en let til frisk vind fra syd og sydøst.

Det nye år begynder med en nytårsmorgen med lidt sol først på dagen i de østlige egne, men ellers bliver den første dag i 2014 mest skyet med lidt regn i Jylland.

Temperaturerne vil befinde sig omkring 5 grader, og vinden bliver let til hård fra syd og sydøst.

Mildt vejr fortsætter

Derefter ser det ud til, at den milde vejrtype fortsætter et stykke ind ind i januar.

- Hvis vi ser på vores lange 10-dages prognose så fortsætter det. Der kommer ikke noget nattefrost eller frost i det hele taget.

- Der kommer perioder med regn og forholdsvist meget vind, men den kommer fra sydlig og sydvestlig retning og bringer milde temperaturer med sig, fortæller Thyge Rasmussen.

Fra torsdag og frem vil termometret vise mellem 3 og 7 grader døgnet rundt, siger han.