Udvalgsformand: Det er træls sag

En meget træls sag. Sådan kommenterer formanden for miljø- og energiudvalget i Fredericia, Christian Bro (S), sagen om olieudslippet ved Shells havneterminal. Sagen udløser flere prøver ved populær badestrand.

- Det er en gammel forureningssag, der er næsten 30 år gammel ? måske mere, som pludselig bliver bragt til nyt liv, fordi vi kan konstatere, at der er lidt oliefilm på vandet en gang imellem. Det er bare træls, siger han til TV SYD.

Han forklarer, at allerede i februar marts blev kommunen opmærksom på problemet. Hvis man grave bare 20-30 centimeter ned, står der olieforbindelser ? og på stranden ved terminalen er sandet sort. I den forbindelse er det aftalt, at Shell skal rydde op på deres egen grund, og det er de i gang med. Og nård et er færdigt, vil de gå videre med stranden, fortæller Chr. Bro til TV SYD.

Han ærgrer sig over, at forureningen ligger lige ved den populære badestrand. Den er ca. tre kilometer ? og det er kun ca. 150 meter, som er afspærret. I øvrigt på kommunens foranledning.

- Det er ikke tilfredsstillende, at vi har de her afspærring. Og det ikke tilfredsstillende, at vi har det her olieforurening, siger udvalgsformanden.

- Vi kan ikke måle, at der er den her forurening i vandet, men vi har aftalt, at der bliver lavet flere prøver.

Interview med udvalgsformanden (Varighed 2:00)