Uenighed: Hvordan løser Danmark den akutte mangel på politibetjente?

Socialdemokraterne vil have endnu flere hjemmeværnsfolk skal overtage grænsekontrollen. Nej, siger Dansk Folkeparti. De vil have militæret nu skal på banen.

De mange verserende bandeskyderier sætter politiet under så stort et arbejdspres, at socialdemokraterne nu foreslår, at flere betjente fjernes fra den ressourcekrævende grænsekontrol.

quote

Det er afgørende også for Syd- og Sønderjylland, at vi får frigivet politiets arbejdskraft til andre opgaver end grænsekontrol.

Benny Engelbrecht, MF, Soc.dem., Adsbøl

I stedet mener de, at flere af hjemmeværnets folk sammen med og moderne teknologi som droner og overvågningskameraer skal klare den krævende 24-timers kontrol af grænserne.

- Det er afgørende også for Syd- og Sønderjylland, at vi får frigivet politiets arbejdskraft til andre opgaver end grænsekontrol, siger Benny Engelbrecht, MF, Soc.dem. til TV SYD.

Inger Støjberg, Udlændinge-, integrations- og boligminister (V) på besøg ved grænsen.
Inger Støjberg, Udlændinge-, integrations- og boligminister (V) på besøg ved grænsen.

Ifølge Benny Engelbrecht mangler der i politikredsene Sønderjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi i alt 74 årsværk.

- Derfor ser jeg ingen problemer i, at endnu flere af Hjemmeværnets folk overtager nogle af opgaverne ved grænsen, så politiet kan frigives til andre opgaver. Men selvfølgelig skal der fortsat være politi tilstede ved grænsen til at varetage de politimæssige opgaver, siger Benny Engelbrecht.

quote

Vi ønsker ikke at mindske den politimæssige indsats ved grænsen, og indtil der er uddannet flere betjente, så mener vi, at militæret skal aflaste politiet med terrorbevogtning.

Peter Kofod Poulsen, MF, retsordfører, DF, Haderslev

Dansk Folkeparti er enig i, at politiet er hårdt belastet, og at der mangler betjente. Ifølge Peter Kofod Poulsen, MF og retsordfører for Dansk Folkeparti mangler der hele 2000 betjente på landsplan:

Peter Kofod Poulsen, MF, DF: Grænsekontrollen skal fortsætte som nu

- Vi ønsker ikke at mindske den politimæssige indsats ved grænsen, - hverken nu eller senere. Og indtil der er uddannet flere betjente, så mener vi, at militæret skal aflaste politiet. De vil kunne overtage terrorbevogningen, og grænsebevogtningen vil kunne fortsætte som den ser ud nu.