TV der bevæger dig

Ugen begynder med frosne bilruder og vanter til cykelturen

Mandag morgen skal der skrabes bilruder, hvis vognen har stået ude. Foto: Ernst Møller, TV SYD

Mandag morgen skal der skrabes bilruder, hvis vognen har stået ude. Vanter vil gøre cykelturen mere behagelig - og måske kommer der sne senere på ugen.

Mandag morgen begynder med, at mange skal skrabe bilens ruder fri for rim efter nattens frostgrader.

Saltvognene har også været i aktion.

Vi har haft tre mindre uheld, som har givet noget kø i korgentrafikken på motorvejen ved Kolding.

Jørn Lindhardt, vagtchef, Sydøstjyllands Politi

- Vi har haft tre mindre uheld, som har givet noget kø i korgentrafikken på motorvejen ved Kolding, siger vagtchef Jørn Lindhardt, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.

Når solen står op bliver det smukt og klart vejr - men koldt, så vanter vil gøre cykelturen mere behagelig. Selv om dagen begynder med nogen eller en del sol, bliver det en kold fornøjelse at opholde sig udendørs.

Mandag morgen er den foreløbigt koldeste i dette vinterhalvår. Den laveste temperatur er målt ved DMIs vejrstation i Karup Lufthavn, hvor termometret har vist minus 6,3 grader.

Det er den laveste temperatur, der er målt i Danmark i år siden 2. april, hvor der blev målt minus 6,8 grader i Isenvad i Midtjylland.

I TV SYDs område har det i nat været koldest i Billund og ved Kegnæs på Als.

Grafik: TV 2 Vejret

Sne eller slud torsdag

- Både mandag og tirsdag vil nætterne og morgenerne være kolde med mulighed for lokal rimtåge først på dagen. Det bliver rigtig koldt, men også med mulighed for sol de fleste steder i landet, siger vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Martin Lindberg mandag morgen til Ritzau.

Natten til onsdag tager vinden til og bliver jævn til hård fra sydøst, mens temperaturerne falder til under seks graders frost. Torsdag nat og morgen vil det meste af Jylland blive ramt af sne eller slud, der i Syd- og Sønderjylland forsvinder efter et par timer.

Torsdag bliver det overskyet over det meste af landet, og så kommer der regn.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu