Uhelbredelig narko-bilist fik beslaglagt bilen

En politipatrulje fra Syd- og Sønderjyllands Politi stoppede natten til fredag tre bilister på Haderslevvej i Jels. To af dem havde spor af narkotika i blodet.

Folketinget strammede i 2007 færdselsloven, så det blev forbudt at køre med blot en smule narko i blodet. I modsætning til spritbilister er der ikke en promillegrænse for narko-bilister.

Siden er en del af politikredsenes politipatruljer blevet udstyret med narko-metre. De kan med en enkelt spytprøve måle spor af syv forskellige narkotiske stoffer. Tidligere skulle mistænkte narko-bilister have taget en blodprøve.

De nye narko-metre har ført til, at flere tusind narko-bilister bliver afsløret hvert år.

Den ene bilist fra nattens sag i Jels var blevet pågrebet med narko i blodet 14 gange i de seneste fem år. Det førte til, at politiet beslaglagde hans køretøj. Han står også til en stor bøde og fradømmelse af retten til at køre bil i flere år.

Den anden bilist står til tre års frakendelse af kørekortet og en månedsløn i bøde.

Tal fra Rigspolitiet viser, at mens der i 2007, da der med lov blev indført nul-tolerance overfor narko og trafik, blev anmeldt blot 225 narkobilister, så var tallet i 2012 steget voldsomt til 3.435 på landsplan.