TV der bevæger dig

Uhelbredelig narko-bilist fik beslaglagt bilen

En politipatrulje fra Syd- og Sønderjyllands Politi stoppede natten til fredag tre bilister på Haderslevvej i Jels. To af dem havde spor af narkotika i blodet.

Folketinget strammede i 2007 færdselsloven, så det blev forbudt at køre med blot en smule narko i blodet. I modsætning til spritbilister er der ikke en promillegrænse for narko-bilister.

Siden er en del af politikredsenes politipatruljer blevet udstyret med narko-metre. De kan med en enkelt spytprøve måle spor af syv forskellige narkotiske stoffer. Tidligere skulle mistænkte narko-bilister have taget en blodprøve.

De nye narko-metre har ført til, at flere tusind narko-bilister bliver afsløret hvert år.

Den ene bilist fra nattens sag i Jels var blevet pågrebet med narko i blodet 14 gange i de seneste fem år. Det førte til, at politiet beslaglagde hans køretøj. Han står også til en stor bøde og fradømmelse af retten til at køre bil i flere år.

Den anden bilist står til tre års frakendelse af kørekortet og en månedsløn i bøde.

Tal fra Rigspolitiet viser, at mens der i 2007, da der med lov blev indført nul-tolerance overfor narko og trafik, blev anmeldt blot 225 narkobilister, så var tallet i 2012 steget voldsomt til 3.435 på landsplan.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden