Ukendt papir i sag fra Kolding Arrest

Et nyt dokument er dukket op i sagen om en 23-årig mand, der i januar 2011 døde i arresten i Kolding. Sagen får en ny drejning.

Dagbladet Metro Express oplyser, at en vurdering fra Rigshospitalets Hjertecenter først nu er kommet frem. Det går stik imod den konklusion, der tidligere er kommet fra politiet og statsobducenten.

Iltmangel

23-årige Ekrem Sahin døde, fordi han fik hjertestop, efter han var lagt i benlås.

Statsobducent Peter Leth mener, Ekrem Sahin formentlig døde af såkaldt akut stressrespons. Ikke fordi han blev lagt i benlås af betjentene i arresten.

Rigshospitalets Hjertecenter skriver imidlertid, at den 23-årige ikke kunne "trække vejret under fikseringen, og iltmangelen har således været den udløsende faktor for hjertestoppet".

Ukendt årsag

Denne vurdering blev sendt til politiet den 9. august 2012, men først nu er den nået til Bjørn Elmquist, der er advokat for Ekrem Sahins familie.

- Det er en helt afgørende vurdering fra den højeste kompetence i forhold til hjertestop. Det kan politiet ikke se bort fra, siger Bjøtrn Elmquist til Metro Express.

Statsobducent Peter Leth fastholder sin konklusion, selvom den bliver undsagt af fremtrædende fagfolk. Han henviser til, at han angiver dødsårsagen som "ukendt", men Ekrem Sahin døde sandsynligvis af stress.

Politiets chefanklager vil ikke udtale sig.