TV der bevæger dig

Ulovlig trucker camping skal stoppes siger politiker

05:22

Udenlandske chauffører, her litauere på havnen i Fredericia, holder ofte fri i deres lastbiler - det er ulovligt. Foto: Hans Lausten, TV SYD

1 af 2

Selvom det er ulovligt, så holder mange udenlandske chauffører deres lovpligtige ugentlige hviletid i deres lastbiler. Det skal stoppes, siger Formanden for Folketingets Retsudvalg, der er utilfreds med, at lovgivningen ikke bliver håndhævet.

00:43 Luk video

Ifølge lovgivningen så skal chaufførerne som minimum hver anden uge holde et 45 timers hvil, hvor de er helt væk fra deres lastbil. Men mange udenlandske chauffører holder alligevel deres ugentlige hvil i deres lastbil, selvom det altså er ulovligt.

Det lange 45 timers hvil, der som minimum skal afholdes en gang i løbet af to uger, er Justitsministeriets klare fortolkning af lovgivningen.

Ifølge Formanden for Folketingets Retsudvalg Karina Lorentzen så er det i strid med både EU og national lovgivning, men alligevel så foregår det ifølge fagforeningen 3F fortsat i stor stil.

Derfor har Karina Lorentzen nu stillet spørgsmål til justitsministeriet, fordi hun kræver svar på, hvorfor lovgivningen på området ikke bliver håndhævet.

Karina Lorentzen er vred over, at justitsministeriet, ifølge hende, tillader sig at fortolke lovgivningen på en måde, så ministeriet selv vælger, hvad politiet skal bruge ressourcer på at håndhæve.

Mogens Therkelsen, der er adm. direktør for H.P. Therkelsen i Padborg, mener dog ikke at problemet er særlig stort. Han mener, at de færreste vognmænd vil lade deres lastbiler blive stående i mange tider af gangen.

Samtidig mener Mogens Therkelsen at lovgivningen på området er uklar.

Se og hør klip med adm. direktør Mogens Therkelsen her

Varighed 0:43

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden