TV der bevæger dig

Ulv i Kolding var måske en and

00:28

1 af 2

Test af ulvespor er usikker, og derfor er der nu opstået tvivl om hvorvidt, der har været en ulv på besøg tæt på Kolding midtby.

Tilbage i marts måned sidste år blev der fundet flere døde rådyr tæt på Kolding og de efterfølgende DNA-analyser påviste, at der var tale om en ulv, der var på spil.

Men efter at den test, der er blevet brugt til at undersøge spyt fundet ved de døde rådyr, er blevet erklæret for usikker, så er der nu opstået tvivl om ulven fra Kolding.

-I 2014 skiftede vi til en mere følsom test, og det gjorde samtidig, at testen blev mere usikker. Testen er blevet brugt i 2014 og 2015 og test fra de to år er nu trukket tilbage, fortæller Peter Sunde, der er leder af ulveindsatsen på Århus Universitet til TV SYD.

Se og hør Peter Sunde uddybe sin forklaring om testen her:

01:56 Luk video

Peter Sunde understreger dog, at det ikke udelukker, at det var en ulv, der bl.a. efterlod resterne af et rådyr i en forhave i Kolding.

-Vi skal i gang med et stort arbejde med at få testene verificeret. Det handler om, hvorvidt vi kan sige, der er en acceptabel grad af sikkerhed og det kan vi ikke her, siger Peter Sunde til TV SYD.

Ifølge Koldings borgmester, Jørn Pedersen, så er der dog grund til at tro, at der har været en ulv forbi Kolding.

- Jeg tror nu, det var ulven, der var der. For var det hunde, så ville der nok stadig være rådyr, der bliver flænset. Lige nu der ved vi det ikke. Det, jeg koncentrerer mig om, er, at der ikke ligger rådyr, der er lemlæstede, siger Koldings borgmester, Jørn Pedersen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden