Umuligt at vinde en million på millionærkonto

Omkring 300.000 danskere har en såkaldt millionærkonto. Men kontoen har temmeligt svært ved at leve op til sit navn. Faktisk er den månedlige hovedgevinst på en million kroner ikke blevet udbetalt siden starten af 2009. Kunde fra Haderslev kalder det "falsk varebetegnelse".  

Falsk varebetegnelse

Viggo Jensen fra Haderslev opdagede ved en tilfældighed at han ikke længere har chancen for at blive millionær på sin Millionærkonto:
 - Jeg vil betegne det som falsk varebetegnelse. Det er jo ikke en millionærkonto. På en millionærkonto skal man kunne vinde en million kroner. Jeg føler mig snydt, siger han til TV Avisen.
 

To milliarder er samlet

De fleste danske banker er gået sammen om at tilbyde Millionærkontoen til deres kunder. I øjeblikket står der derfor omkring to milliarder kroner i en samlet bankpulje.

Alligevel er hovedgevinsten de fleste måneder kun på 25.000 kroner - i de gode måneder kan man vinde 250.000 kroner. Hvis man omregner tallene, svarer det til en meget lav rente på mellem 0,09 og 0,24 procent.
 

Grænser til fup

- Jeg synes det grænser til fup og bedrag at reklamere med milliongevinster. Hvis der er nogen der bliver millionærer på det her så er det bankerne, som får et ekstremt billigt lån, de kan låne videre til en høj rente, siger økonom i Forbrugerrådet Troels Holmberg.

Reklamer fjernet

Bankernes forklaring er at renten er lav i øjeblikket - og at de ikke må give en højere rente på Millionærkontoen end på en almindelig indlånskonto. Men den forklaring giver Viggo Jensen ikke meget for:

 - Bankerne bestemmer jo selv, hvad de giver i rente, siger han.
Indtil TV Avisen begyndte at spørge til sagen reklamerede både Lån og Spar Bank og Alm. Brand Bank på deres hjemmesider med, at deres kunder kunne blive millionærer ved at sætte penge ind på Millionærkontoen.

Reklamerne er nu fjernet og Alm. Brand Bank vil nu informere deres kunder om, at man altså ikke kan vinde en million på Millionærkontoen.