"Under sandet" kom et stort skridt nærmere en Oscar

Den danske film "Under sandet", der er optaget ved Skallingen med økonomisk støtte fra Varde Kommune, er nu nået et stort skridt videre i kapløbet om at få en Oscar i Hollywood til februar.

Blandt 85 indstillede udenlandske film er  "Under sandet" netop valgt som en ud af de ni film, der kæmper om en Oscar-nominering for årets udenlandske film. Det oplyser organisationen bag Oscar-uddelingen.

Blandt de ni film, der er tilbage, bliver fem nomineret til en Oscar for årets bedste udenlandske film, og det endelige felt vil blive annonceret 24. januar.

"Under sandet", der er instrueret af Martin Zandvliet, er oppe mod film fra Australien, Tyskland, Iran, Norge, Rusland, Sverige, Canada og Schweiz.

 Filmen udspiller sig på Skallingen og Varde Kommune har støttet den med 600.000 kroner. 

Den havde premiere i de danske biografer i december 2015 og er set af 175.000 i biografen.

'Under Sandet' byder på en anderledes historie om 2. Verdenskrig, baseret på virkelige begivenheder, i en smukt filmet og gribende fortælling, hedder det i Det Danske Filminstituts indstilling.

Filmen handler om den danske sergent, Carl Leopold, der får ansvaret for en gruppe unge tyske krigsfanger. De er blevet sendt til den jyske vestkyst for at desarmere de to millioner miner, som nazisterne gravede ned i sandet under krigen.

Oscar-uddelingen finder sted 26. februar i Dolby Theatre i Hollywood. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.