Undersøgelse efter TV SYDs afsløring

Transportministeren lover nu en undersøgelse af, hvor grelt det står til med manglende sikkerhedrådgivere på farlige virksomheder.

Det skete på et samråd i dag, hvor transportminister Hans Chr. Schmidt (V), Vojens svarede på spørgsmål med udspring i TV SYD tema-programmer om farlige virksomheder.

Kun hver 4. holder loven

I oktober kunne TV SYD afsløre, at kun én ud af fire farlige virksomheder har en sikkerhedsrådgiver, som loven foreskriver. Rådgiveren skal blandt andet sikre, at transport af farlige stoffer sker sikkert.

Ingen kontrollerer

Sikkerhedsrådgiveren skal også sørge for, at virksomheden er opdateret om de farlige, den arbejder med. Selv om 75 procent af de farlige virksomheder mangler den lovpligtige rådgiver, er der ingen, der kontrollerer, at lovgivningen bliver overholdt.

Tager op

Hans Chr. Schmidt siger til TV SYD, at det er regionalstatioens undersøgelse, som får ham til at undersøge omfanget.

- Man skal så bare ikke tro, at det friholder én selv fra at leve op til det. Det er som om, at indtil der har været én ude at se, at så må det være sådan. Men sådan er det altså ikke, siger han.

Ikke tilfreds med svar

- En undersøgelse er et skridt på vejen, siger Karina Lorentzen Dehnhardt, SF, Kolding. Men jeg er noget utryg ved, at ministeren ikke mener, at det er realistisk at få et overblik over, hvem der mangler at få en sikkerhedsrådgiver. Hvis transportministeren ikke ved det og ikke vil finde ud af det, hvordan skal virksomhederne så finde ud af, om de er omfattet eller ej. Det er bekymrende.