TV der bevæger dig

Unfair, hvis Sønderjylland skal betale

Regionsformand Carl Holst: Unfair hvis Sønderjylland skal stå med regningen.

- Det er unfair, hvis Sønderjylland står med regningen for lukkede kaserne, fordi forsvaret skal spare 2,7 milliarder kroner, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

I Region Syddanmark er kaserne i Sønderborg, Varde og Haderslev lukningstruet. Det er ca. 900 arbejdspladser - svarende til næsten hver tredje militære arbejdsplads i regionen.

- Jeg beder bare om lidt retfærdighed. Vi er i forvejen den region, som har det laveste antal arbejdspladser i militæret i forhold til befolkningstallet, siger Carl Holst til TV SYD.

900 arbejdspladser

- Region Syddanmark er i forvejen den region, som har næstfærrest statslige arbejdspladser i forhold til indbyggertallet. En lukning af kasernerne i vore region vil betyde, at der derudover kan forsvinde 900 arbejdspladser, siger Carl Holst og fortsætter:

Laveste antal

- Samtidig er Region Syddanmark den region i landet, der har det laveste antal ansatte i forsvaret i forhold til indbyggertallet.

Forsvaret har 2,51 statslige årsværk pr. 1000 indbyggere i Region Syddanmark mod 7,61 årsværk i Region Nordjylland og 3,70 årsværk i Region Hovedstaden, påpeger Carl Holst i en pressemeddelelse.

3000 arbejdspladser

Foruden de tre lukningstruede kaserner har forsvaret ca. 1000 arbejdspladser på Flyvestation Skrydstrup - og ca. 800 arbejdspladser på de to kaserne i Fredericia, som åbenbart ikke er truet af lukning. Dertil kommer et antal arbejdspladser i hjemmeværnet, bl.a. Nymindegab og Søgårdlejren.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden