Ung kvinde dømt for at lyve om voldtægt

En 18-årig kvinde er dømt for at tale falsk i retten om en voldtægt. Hun skal nu i psykiatrisk behandling.

Den tiltalte pige i sagen om en påstået voldtægt på banegården i Fredericia er blevet idømt ambulant psykiatrisk behandling.

Det afgjorde Retten i Kolding torsdag.

I forvejen var alle anklager mod de tre drenge, hun beskyldte for voldtægten, frafaldet. Drengene, der på det tidspunkt var 15, 16 og 17 år, nåede at sidde 14 måneder bag tremmer, før sagen om voldtægt på ny blev taget op.

Den omstridte sag har ved flere lejligheder resulteret i tumult i og ved retten, hvor der blandt andet er blevet råbt "fucking luder. Du skal dømmes til døden, din so" efter den 18-årige kvinde.

Hun er dømt for at have afgivet falsk forklaring i både by- og landsret. En forklaring der uberettiget sendte drengene i fængsel. De har nu fået tilkendt erstatning for tiden bag tremmer.

I en efterfølgende ny retssag blev de frifundet for anklagen om voldtægt, og siden blev der rejst tiltale mod pigen for falsk forklaring - men kun den del af forklaringen, der gik ud på, at to af drengene holdt hende fast, mens hun blev udsat for overgreb.

Sagen blev genoptaget som følge af en video-optagelse, hvor en storebror til en af de dømte fik pigen lokket hjem og optaget en video, hvor hun gav udtryk for, at det var synd for to af drengene, der sad i fængsel.

Videoen blev afspillet i retten, men selvom hun lige havde set den, lød det fra hende:

- Det kan jeg ikke huske.

Kvindens forsvarsadvokat, Mogens Juul, havde krævet, at hun blev frikendt.

Kvinden var 15 år, da den påstående voldtægt skulle have fundet sted på et toilet på banegården i Fredericia. Drengene erkender, at nogle af dem havde sex med hende, men siger, at det var helt frivilligt.