Ung kvinde fra Tøndersagen har brug for massiv hjælp

Selvom den ældste pige fra Tøndersagen for længst er flyttet fra kommunen, så berører det fortsat kommunen dybt, at hun tilsyneladende ikke får tilstrækkelig med hjælp.

Det fortæller Tønder Kommune der har valgt, at sende en pressemeddelelse ud fordi Politiken i dag har et stort interview med den ældste pige fra Tøndersagen.

Her fortæller Nadja, som er hendes opdigtede navn i artiklen, om hvor dårligt hun har det i dag.

-Jeg har det som om jeg ligger i respirator og bliver holdt kunstigt i live. Jeg gør kun de mest banale ting, trækker vejret, spiser tre gange om dagen, sover lidt. Men jeg føler ikke jeg lever, fortæller hun.

Nadja er i dag indlagt på en psykiatrisk afdeling og har ifølge interviewet i Politiken forsøgt at tage sit eget liv flere gange.

Tønder Kommune skriver i deres pressemeddelelse, at selvom flere myndigheder har forsøgt at hjælpe og støtte den unge kvinde, så har hun fortsat brug for massiv hjælp.

-Vi kan ikke ændre på det, der er sket. Men det er vigtigt, at alle står sammen om at sikre kvinden får den bedst mulige hjælp og støtte i dag. Et menneske der har haft en så traumatisk barndom, skal som voksen primært hjælpes i psykiatrien. Der er brug for en massiv indsats, siger Viggo Christensen der er direktør i kommunens Børn og Skole afdeling

Flere eksperter kritiserer i dag kommunerne for, at hjælpen ikke er god nok. Især når det gælder efterværn, som er en hjælp der gives til unge over 18 år.

Tønder Kommune betaler fortsat til den hjælp, som Nadja får i sin nuværende hjemkommune.

Tønder Kommune valgte i marts måned 2014 at anerkende deres del af den svigt som pigen dengang blev udsat for og udbetalte hende en erstatning på 300.000 kroner.

Pigen blev seksuelt misbrugt af sin egen far samt flere andre mænd. Faderen blev i 2007 idømt 10 års fængsel.

Se her interviewklip med Kuno Sørensen fra Red Barnet og Professor Lars Uggerhøj fra Aalborg Universitet

Varighed 1:00