Ung landmand i spidsen for energi-gigant

Den 32-årig landmand Anders Skovdahl fra Jerlev ved Vejle blev tirsdag valgt som ny formand for trekantområdets store forsyningskoncern Ewii.

Ewiis nyvalgte repræsentantskab var tirsdag samlet for første gang for at konstituere sig med valg til bestyrelsen og valg af ny formand og næstformand.

Her vandt den unge landmand Anders Skovdal i et snævert opløb med Morten Hansen fra Kolding, der fortsætter  som næstformand.

Anders Skovdal, 32 år, har siddet i Ewiis repræsentantskab i fire år og i bestyrelsen lige så længe. Dermed har han også været med i den stormfulde periode, hvor den daværende adm. direktør Knud Steen Larsen blev fyret i sommeren 2017, hvorefter bestyrelsesformanden, Middelfarts daværende borgmester Steen Dahlstrøm (S), også senere trak sig.

quote

Vi er nu kommet godt igennem en meget voldsom oprydning, og Ewii skal fremover holde sig til vores kerneprodukter til gavn for vores kunder i tekantområdet.

Anders Skovdal, nyvalgt formand, Ewii

- Vi er nu kommet godt igennem en meget voldsom oprydning, og Ewii skal fremover holde sig til vores kerneprodukter til gavn for vores kunder i trekantområdet, siger Anders Skovdahl til TV SYD.

Anders Skovdahl, der driver et større landbrug, bliver formand for en bestyrelse, hvor otte er nyvalgte og ni er gengangere.

Det seneste års tid har Ewii været igennem en oprydnings- og omtillingsperiode under ledelse af den nye adm. direktør Lars Bonderup Bjørn og Jørn Limann fra Fredericia, der trådte til som formand efter Steen Dahlstrøm.

Det nye repræsentantskab og den nye bestyrelse tiltræder den 1. januar 2019.

Ewii

Ewii-koncernen er en national energikoncern med internationale aktiviteter. Virksomheden tager aktivt del i udviklingen af fremtidens klimavenlige energiteknologier - herunder vindstrømproduktion.

EwiiI sælger energi og tilbyder energirådgivning. Derudover leverer Ewii el, fjernvarme, fiberbredbånd og drikkevand. Ewii er en af Trekantområdets største private arbejdspladser med mere end 450 medarbejdere og omsætter for ca. 1,5 mia. kr. om året.