Ung mand får narkodom: Vidste kammerater smuglede kokain

En ung mand er i dag blevet idømt et års fængsel for at medvirke til narkosmugling. Han vidste, at to af dem han rejse med smuglede kokain med hjem fra Holland og ind i Danmark.

En 19-årig mand fra Vejen er torsdag blevet idømt et års fængsel, da han havde kendskab til narkosmugling. Han vidste, at to personer, som han rejste med, smuglede 210 gram kokain fra Holland og ind i Danmark. 

- Dommen i dag er et meget godt eksempel på, at retten ser med stor alvor på narkosmugling, uanset hvor stor en rolle man kan have haft. For selvom den 19-årige ikke har været hovedbagmand i sagen, så er det alligevel alvorligt at have viden om og acceptere, at andre fører narko ind i Danmark. Så jeg er meget tilfreds med udfaldet, siger anklager Rasmus Gyldenløve i en pressemeddelelse.

Den unge mand blev anholdt den 13. september i år af Særlig Efterforskning Vest. Det skete i kølvandet på en større aktion i Herning og Vejle i juni mod en bandegruppering.

Her blev otte personer anholdt, da politiet havde mistanke om omfattende handel med narkotika. Den 19-årige har ikke tilknytning til en bandegruppering, og politiet vurderer, at den 19-årige har haft en underordnet rolle i sagen.

Havde kendskab til smuglingen

I Retten i Aarhus forklarede den 19-årige, at han havde været i Holland i juni med en jævnaldrende kammerat og dennes 39-årige kammerat. Det var først på selve turen, at han blev opmærksom på, at de to andre ville smugle stoffer med hjem til Danmark.

Han fortæller, at selvom han vidste det, så fulgte han alligevel med de to andre hjem. Af denne grund blev han efterfølgende sigtet for narkosmugling i fællesskab med de to andre mænd.

Dommen lød på et års fængsel. Den 19-årige har været varetægtsfængslet siden sin anholdelse, og derfor har han udstået tre måneder. De resterende ni måneder blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste. Det betyder, at hvis den 19-årige begår ny kriminalitet eller forsømmer sin samfundstjeneste, så resulterer det i fængselsstraf.

Den anden 19-årige, som også deltog i narkosmuglingen, blev for nylig idømt halvandet års ubetinget fængsel. Sagen mod den 39-årige forventes at skulle for retten d. 21. december i år.