TV der bevæger dig

Ung mor og baby overfaldet og spyttet på

Walking with baby carriage Foto: modelfoto, Petro Feketa, Colourbox

En 28-årig kvinde var fredag ude at gå med sin baby i barnevogn. Men turen blev pludselig ødelagt, da en mand råbte racistiske bemærkninger efter hende og spyttede på kvinden og hendes baby.

En ukendt gerningsmand gik fredag amok og spyttede på en yngre kvinde og hendes fem måneder gamle barn. Episoden skete på åben gade i Kolding. Det skriver Ekstra Bladet.

Den 28-årige kvinde, som Ekstra Bladet har talt med, gik med sin barnevogn på Vejlevej, da gerningsmanden overfaldt hende verbalt og til sidst spyttede på både mor og spædbarn.

- Han kom kørende bagfra i høj fart i en lukket kabineknallert med tre hjul. Han kørte meget tæt på. Længere fremme standsede han og bakkede op mod os, fortæller 28-årige Mona, der har libanesiske rødder.

Manden sprang ud af køretøjet, og i følge Mona begyndte han at svine hende til i racistiske vendinger.

- Hans øjne lyste af raseri, og han kaldte mig perkertøs og alt muligt ulækkert, fortæller hun til avisen.

Manden stoppede optrinnet ved først at spytte Mona i ansigtet og derefter bøje sig ned over barnevognen og spytte på hendes barn.

Episoden blev overværet af flere vidner, blandt andre en bilist, som stoppede på Vejlevej og kom Mona til undsætning. Også personalet på en tankstation overværede overfaldet, og mens en ansat ringede 112 løb en anden medarbejder ud for at hjælpe kvinden.

- Fyren var helt oppe at køre. Min første tanke var, at han var sindssyg. Sådan opførte han sig. Han råbte noget i retning af: 'Jeg kunne have kørt hende ned'. Det lød som en trussel, fortæller vidnet, som fuldt og helt bekræfter forløbet.

Det lykkedes dog ikke de to mænd at fastholde overfaldsmanden, der stak af fra stedet.

Hos Sydøstjyllands Politi bekræfter vagtchef Bent Hedeager Nielsen overfor Ekstra Bladet, at man har modtaget et alarmopkald og en efterfølgende anmeldelse.

- Det lyder som en alvorlig sag, som vi skal have undersøgt, siger vagtchefen til avisen.

Overfaldsmanden beskrives som dansk, i 30?erne og muskuløs. Flere andre kvinder i Kolding-området har på Monas Facebook-side givet udtryk for, at de også har været udsat for chikane af en mand svarende til signalementet og med et tilsvarende køretøj. Disse oplysninger er dog ikke bekræftet af politiet.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden