Ung observatør fra Egypten

Under valgkampen har en ung egyptisk politiker fulgt Venstres Eva Kjer Hansen. Hun er selv kandidat til parlamentsvalget i Egypten, og hun har lært en del her i Danmark.

Jaylan Khaled Abd el-Hamid synes, det danske valg er interessant, fordi vi har mange politiske partier, som har bestået i mange år, og som derfor har en politisk tradition.

Respekt for modstanderen

Hun har overværet nogle af de politiske debatter, og synes det er interesant at kandidaterne viser respekt for hinanden. Under debatten kunne hun godt fornemmme en vis uenighed, men efter debatten var alle igen venlige over for hinanden.

- I Egypten er der ikke tradition for at have flere aktive politiske partier, siger Jaylan. Det er et nyt fænomen. Vi er først nu begyndt at lære, hvordan det skal foregå.

Politik er noget nyt

Men hun kan tage mange ting med hjem. Hvordan man fører en valgkamp, for eksempel. Hvordan man skaber interesse hos vælgerne.

Hun kan se, at partierne har en gennemarbejdet dagsorden, som har en sammenhæng med den aktuelle situation i landet. Den unge egyptiske politiker har også lært, at et politisk program skal formuleres i et sprog, der er let tilgængeligt for vælgerne.
 
- Det har vi brug for, fordi politik i Egypten er nyt, og vi har ingen erfaring i, hvad vi skal gøre for at vinde vælgernes interesse, siger Jaylan Khaled Abd el-Hamid.