TV der bevæger dig

Ung Rejs frikendt for druk-markedsføring

Unge fester i Alanya. Foto: Ungrejs Foto: Sune Borg

Rejsebureauet Travel Booking i Esbjerg, der gennem selskaberne Ung Rejs og Viby Rejser arrangerer ungdomsrejser til Tyrkiet og Spanien, er blevet frikendt for ulovlig druk-markedsføring i ungdomsblade.

Vestre Landsret frifandt tirsdag rejsebureauet, der tidligere ved Retten i Esbjerg ellers blev idømt en bøde på 175.000 kroner.

Forbrugerombudsmanden havde rejst sagen som en prøvesag for at få skabt en retspraksis for annoncering med alkohol over for unge under 18 år.

Men Forbrugerombudsmanden led nederlag i landsretten og statskassen skal betale alle sagens omkostninger, da Travel Booking blev frikendt på samtlige punkter.

Alders-filter afgørende for frifindelse

Landsretten finder dog grund for at kritisere brugen af et bestemt ord i annoncematerialet, nemlig "pubcrawling".
Her siger landsretten, at det dækker over en opfordring til at drikke sig fra sans og samling ved natten igennem at besøge et større antal barer.
Anvendelsen af dette begreb må derfor anses for at være et så aggressivt virkemiddel, at der er omfattet af forbuddet.
Men ordet optræder kun på hjemmesider, der er beskyttet af et aldersfilter, og derfor anses ordet ikke at være rettet mod unge under 18 år.

- Vi er selvfølgelig glade for frifindelsen - og især for at Vestre Landsret godkender, at vi med alders-filter på hjemmesiden gør det klart, at vi markedsfører vores vores rejser til unge over 18 år, siger direktør John Tobiesen fra Travel Booking til TV SYD.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu