Ung vejlenser: Sundhedssystemet har svigtet mig

Frederik Bramm blev for fem år alvorligt syg efter et flåtbid. Den hjælp, han og hans familie ikke fik i Danmark, fik de i udlandet. Derfor mener familien, at lægerne i Danmark og det danske sundhedsvæsen er alt for lukket om sig selv og ikke vil lytte til udenlandske erfaringer. Også selvom mange kunne have glæde af det.

Det er politikerne, der skal tvinge lægerne til at lytte efter udenlandske erfaringer. Det mener familien Bramm. Den 22-årige Frederik Bramm har i fem år kæmpet med følgesygdommen efter et flåtbid. En kamp, der har krævet dyr behandling i udlandet.

Frederik Bramm er blevet behandlet i både USA, Tyskland og Spanien. En behandling, der er beløbet sig til 2,5 millioner kroner ? indtil videre.

Familien mener, det danske sundhedsvæsen burde være bedre til at hjælpe i sager som Frederiks.

- De skal stille krav ift. at lægerne skal være åbne og ikke lukke af og nærmest fortælle, at de ikke er kompetente i udlandet. De skal stille krav, siger Frederik Bramm til TV SYD.

- Det virkede som om de synes, det var useriøst, det der kom der, og jeg kan kun konstatere, vi gjorde tingene af nød. Alternativet er, at jeg var død. Det har haft enorme konsekvenser

Også Frederiks far mener, det har været en svær proces at kommen gennem det danske sundhedssystem. Han efterlyser noget mere velvilje til at lære af erfaringer fra udlandet, for eksempel fra den behandling, hans søn har fået.

- Det, jeg har oplevet, er lukket land, for de kører deres eget løb og holder hånden over hinanden, siger Frederiks far, Jens Bramm, til TV SYD.

Du kan se et af de indslag, vi søndag aften bringer om Frederik Bramm og hans kamp mod systemet og sygdommen, her (varighed 1:10)