Unge angriber vagtbil med fyrværkeri og genstand kastet fra bro

Politiet vil gerne høre fra folk, der har set eller hørt noget i Høje Kolstrup natten til mandag.

En vægter fra Kleys Vagttjeneste i Sommersted blev ved 03.30-tiden natten til mandag tilkaldt af en tyverialarm på Høje Kolstrup Skole i Aabenraa.

Der var dog ikke tale om indbrud, men en fejlalarm. Da vægteren ville køre fra skolen, blev han antastet af en gruppe på seks unge mænd, der forsøgte at provokere ham med tilråb.

Han ignorerede dem og satte sig ind i sin bil, hvorefter de unge mennesker affyrede bomberør med fyrværkeri mod bilen og ramte den flere gange.

Det fortæller Johannes Kley, der er indehaver af Kleys Vagttjeneste.

- På det tidspunkt valgte min vægter at trække sig og køre væk. Da han lidt senere passerede en bro over Camma Larsen Ledets Vej nær Høje Kolstrup Skole, blev hans bil ramt på forruden af en genstand, som blev kastet ned fra broen, siger han.

- Jeg håber, politiet finder frem til de seks unge. Vi bør kunne passe vores arbejde uden at blive beskudt med fyrværkeri eller chikaneret, siger Johannes Kley.

Politiet eftersøger vidner

Vægteren stoppede og så de seks unge stå på broen, hvorfra de igen skød fyrværkeri mod vagtbilen. Vægteren valgte på det tidspunkt at alarmere politiet.

Det bekræfter Syd- og Sønderjyllands Politi over for TV SYD.

- Vi sendte en patrulje til stedet, som tilkaldte forstærkning, da de seks unge mænd tog flugten. Vores eftersøgning i området gav dog ikke umiddelbart resultat, siger politikommissær John Weber.

- Vi vil gerne høre fra folk, der har set eller hørt noget i Høje Kolstrup i de tidlige morgentimer.

Politiet har kun et sparsomt signalement af de seks unge mænd, der beskrives som 15 til 18 år gamle. De var iført mørke hættetrøjer, der dækkede deres ansigter.

En hvid bold og et bomberør er fundet ved broen på Camma Larsen Ledets Vej og indgår i politiets efterforskning.