TV der bevæger dig

To unge drenge tiltalt for groft hærværk og brandstiftelse

00:36

1 af 2

To drenge på henholdsvis 15 og 16 år er tiltalt for at de i to tilfælde har lukket en masse dyr ud i området omkring Ølgod. Onsdag skal de for Retten i Esbjerg.

De to drenge er begge fra Ølgod. I sommeren 2014 og igen ved nytår 2014/2015 blev flere tusinde dyr på en række minkfarme omkring Ølgod lukket ud af deres bure og enten ud på farmen eller helt ud i naturen. Det samme skete også for grisene hos en svineavler. Her måtte omkring 130 grise aflives. Derfor har hærværket haft meget store økonomiske konsekvenser

På hegnene omkring farmene var der skrevet slagord som Stop Killing Mink og Freedom.

Sagen vakte stor opmærksomhed landet over, og Esbjerg og Omegns Pelsdyravlerforening udsatte en dusør for oplysninger, der kunne føre til pågribelse af gerningsmændene.

Lokalpolitiet i Varde har efterforsket sagen intensivt, og det var den efterforskning, der i begyndelsen af januar førte til anholdelse af de to drenge. De to blev fremstillet i et grundlovsforhør for lukkede døre. Her blev den 16-årige varetægtsfængslet, mens dommeren løslod den 15-årige. Sigtelserne mod ham blev opretholdt.

Den ene er tiltalt for tre tilfælde af groft hærværk samt et tilfælde af ildspåsættelse.

Den anden er tiltalt for seks tilfælde af groft hærværk og to tilfælde af ildspåsættelse.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden