TV der bevæger dig

Unge dyre-aktivister risikerer fængsel

To nu 16-årige drenge bliver mødt af krav om en millionerstatning oven i, at de er tiltalt for at have hærget flere landbrug ved Ølgod. Straffesagen mod dem blev onsdag morgen indledt ved Retten i Esbjerg.

De to drenge lavede deres egen dyreaktivstgruppe som de kaldte Animal Resistance Front. På de steder de hærgede satte de deres tag ARF.

Det bla. ud over Bent Jensen i Ølgod. Her lukkede den ene af drengene angiveligt 8000 høns, 1000 kyllinger og 200 svin ud af deres bure og indhegninger.

Der blev også sat ild, smadret vinduer og malet grafitti på ejendommen. Derfor har Bent Jensen et erstatningskrav på 250.000 kr.

Minkavler Jens Møller Madsen i Strellev er det gået ud over to gange. 12. juli blev 800 mink lukket ud og nytårsmorgen blev avls-tæver lukket ud. Han bebuder et erstatningkrav på 150.000 - 200.000 kr.

Nu har han fået opsat kameraer og alarmsystem. Jens Møller Madsen er stadig vred og utryg.

- Min kæreste er flyttet fordi hun ikke tør være alene på gården mere, siger Jens Møller Madsen til TV SYD.

De to drenge har kendt hinanden et par år, hvor de mødte hinanden i 7. klasse. Nu går de i 9. klasse.

Den dreng, som politiet anser for hovedmanden af de to afviser alle anklager, mens den anden dreng har erkendt alle forhold. Anklageren kræver fængsel til hovedmanden, mens der er krav om ungdomssanktion til medløberen.

Dommen forventes senere i dag.

00:30 Luk video

Hør her Lokalkorrespondent Finn Grahndin fortælle om retssagen. (var. 0'30)

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden