Unge er parate til at tage en uddannelse, men...

...mange virksomheder tager ikke chancen, selv om de mangler fagligt uddannede arbejdskraft. Konference i dag torsdag i Esbjerg.

Simon Hansen, 24 år, har fået en uddannelsesaftale med fragtfirmaet DSV i Esbjerg. Efter en praktiktid, hvor han kunne finde ud af, om jobbet var noget for ham. Og firmaet kunne finde ud af, om han passede ind. Nu er de blevet et match, som begge parter er meget glade for. Ikke mindst Simon Hansen, der var faret vild i uddannelsesjunglen og ikke helt kunne finde ud af, hvad han ville.

-    Jeg er meget glad for at være her. Nyder det, siger han med stor overbevisning.

Martin Evald, 26 år, er i mesterlære hos Kvadratbyg i Forum ved Esbjerg. Han forsøgte flere gange at begynde en uddannelse på teknisk skole, men skolebænken var en pinebænk og det endte med en depression. Nu trives han.

To unge der her har fået mod på en uddannelse gennem en praktisk tilgang og uden at skulle bevise sit "værd" gennem eksamenspapirer. 

Flere unge står som Simon og Martin uddannelsesparate - som kategorien af unge ledige under 30 år hedder på Uddannelseshuset under Jobcentret i Esbjerg. Omkring 500 unge er  tilknyttet "huset". Her prøver konsulenter at finde arbejdsgivere, der ser det som en god mulighed for på denne måde at få fagligt uddannet arbejdskraft.

- Vi hører jo tit, at arbejdsgiverne mangler fagligt uddannede unge, så her er faktisk en god mulighed for dem at gøre noget ved det, siger daglig leder i Uddannelseshuset, Finn Lambek.