Unge får hjælp til det svære valg af uddannelse

1800 unge hjælpes i dag på vej i junglen af uddannelser. Vigtigt, at de tager stilling, siger leder.

Hvad skal jeg vælge, hvad skal jeg være?

Det kan være forvirrende at vælge den rigtige uddannelse, når man ikke engang er færdig med gymnasiet. Men i dag hjælpes de unge lidt på vej til en afklaring, når 1800 gymnasie- og hf-elever fra Aabenraa og Sønderborg samles til en uddannelsesdag på Alsion i Sønderborg.

Dagen hedder ”Ta' et valg” og er et samarbejde imellem 11 videregående uddannelsesinstitutioner plus politiet og Forsvarets Rekruttering.

Centerleder ved Studievalg Sydjylland, Per Krabbe Mølgaard, siger, at det er vigtigt, at de unge tidligt introduceres til forskellige uddannelser.

- Og det er vigtigt, at de tager stilling. Jo bedre kendskab de har til sig selv og til de muligheder, som findes, jo større er chancen for at de træffer det rigtige studievalg, siger Per Krabbe Mølgaard.

Søren Brag går på HTX i Aabenraa. Han vil gerne læse molekylærbiologi på Aarhus Universitet. Men han deltog alligevel interesseret.

- Jeg hører lidt om, hvordan det er at være studerende på et universitet. Om det logistiske med at finde et sted at bo, og hvordan det sociale fungerer sammen med studiet, fortæller Søren Brag til TV SYD.

Mange af hans klassekammerater ved endnu ikke, hvilket studie de skal vælge.

- Størstedelen ved ikke, hvad de vil. De fleste ved kun, om de vil på videregående studie - eller være ingeniør, som er et populært valg på mit gymnasie. Jeg har også lært i dag, at det er vigtigt, at man lytter til sig selv, så man vælger noget, man brænder for, forklarer Søren Brag.

Emilie Kuhn har selv gået på ungdomsuddannelse i Sønderborg. Hun er i dag kommet tilbage, for at hjælpe andre med studievalget.

- På det tidspunkt var det rigtig brugbart, at komme rundt og høre om de forskellige uddannelser. Det gjorde mig mere åben overfor, hvad jeg gerne ville. Jeg havde en idé om, at det skulle være indenfor it, men jeg syntes, at det var svært, fordi, der var så mange forskellige ting og skoler at vælge imellem, siger Emilie Kuhn til TV SYD.

Torsdag holdes et lignende arrangement i Kolding.