Unge indtager Schackenborg Slot

Danske og tyske unge omdanner torsdag Schackenborg Slot til et ungdomsparlament.

Onsdag rykker 35 danske og tyske unge ind på Schackenborg Slot, hvor de vil præsentere deres visioner for grænseregionens fremtid.  Det er første gang, ungdomsparlamentet er samlet i Danmark. De to foregående år har parlamentet været samlet i den slesvig-holstenske landdag i Kiel.

Hør Hans Hallmann fortælle om at vokse op i Haderslev - og hør, hvordan han mener, man kunne gøre det lettere. 

Til arrangementet, der er arrrangeret af Grænseforeningen, får de unge lov til at præsentere deres ideer for flere politikere og erhvervsfolk fra grænseregionen. En af dem er folketingsmedlem Mette Bock (LA), der er formand for Grænseforeningen. 

- Det er meget vigtigt, at de unge mødes på denne måde. Som politiker ved man for det meste, hvad kollegaerne vil sige. Men de unge overrasker med forfriskende ideer, og de lader sig ikke binde af nationale, sproglige eller kulturelle grænser, siger Mette Bock i en pressemeddelelse. 

Det er 21-årige Hans Hallmann, der er opvokset i Haderslev, enig i. Han mener politikerne gør klogt i, at lytte til de unges forslag.

- Jeg tror måske, nogle af de ideer vi har, de er lidt mere innovative, end hvad en ældre politiker, der har siddet i 20 år lige kan komme på. Så jeg tror, det er rigtig godt for dem at få lidt indspark fra en lidt anden kant end ellers, siger Hans Hallmann til TV SYD. Hør ham fortælle om sin ide i videoen i toppen af artiklen.

Det er Schackenborg Fonden, der har inviteret det dansk-tyske ungdomsparlament "Jung zusammen" til Schackenborg Slot. Ungdomsparlamentet er kulminationen på et 14 dage langt højskolekursus.

De unge får chance for at præsentere deres visioner for både tyske og danske politikere og erhvervsfolk fra grænseregionen.  
De unge får chance for at præsentere deres visioner for både tyske og danske politikere og erhvervsfolk fra grænseregionen.  
Foto: Rikke Stange Laursen, TV SYD