Unge kvinder om seriekrænker: - Forfærdeligt og meget ulækkert

En stribe kvinder har i december været udsat for krænkende møder med en mand i Esbjerg. Politiet tager sagen "meget alvorligt".

Historien udspiller sig på samme måde hver gang. Uanset om kvinderne kommer gående, løbende eller cyklende, følger en mand efter dem på en grå herrecykel. Han cykler helt tæt på og giver dem et klap i numsen - og så cykler han hurtigt sin vej igen.

I løbet af december har flere kvinder i Esbjerg oplevet, at en mand har taget dem på bagdelen, mens de færdedes i midtbyen. Syd- og Sønderjyllands Politi har mistanke om, at der er tale om samme gerningsmand i alle tilfælde.

Den cyklende seriekrænker fremkalder væmmelse hos de kvinder, som TV SYD mødte på gågaden i Esbjerg søndag.

quote

Det er ikke rart at befinde sig i Esbjerg, når sådan nogle ting foregår.

Jessica Poulsen, Esbjerg

- Jeg synes, det er forfærdeligt, at man ikke kan gå i fred uden at blive gramset på og overfaldet, siger Anne Pedersen.

- Det er ikke rart at befinde sig i Esbjerg, når sådan nogle ting foregår, siger Jessica Poulsen.

- Meget ulækkert

Hverken Anne Pedersen eller Jessica Poulsen er decideret utrygge ved at færdes i byen, men de synes begge, at numsegramseriet er upassende.

- Det er jo ikke noget, der burde foregå, slår Jessica Poulsen fast.

I gågaden mødte TV SYD også Camilla Hove Jacobsen, der var på tur med sin kæreste Jesper Juul Vestager. De er helt enige om, at gramseriet ikke er okay.

- Det er ikke, fordi jeg er bange for det, men alligevel ville jeg synes, det var meget ulækkert, hvis der var en, der kom og gramsede på mig, siger Camilla Hove Jacobsen.

Politiet: Vi tager sagen meget alvorligt

Den seneste uge har Syd- og Sønderjyllands Politi fået et stigende antal anmeldelser fra kvinder, der har oplevet at blive taget på numsen.

Kvindernes beskrivelse af gerningsmanden ligner hinanden i alle tilfældene, og politiet tager sagen meget alvorligt, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

quote

Vi gør alt, hvad vi kan for at fange gerningsmanden.

Ivan Gohr Jensen, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi

- Kvinderne, som har oplevet at blive gramset på, har været bekymrede og følt sig krænkede, siger vagtchef Ivan Gohr Jensen.

Endnu flere anmeldelser

Efter politiet offentliggjorde et signalement af gerningsmanden, har endnu flere kvinder anmeldt episoder, hvor de er blevet befamlet.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at fange gerningsmanden. Vi kører intensiv patruljering ud fra signalementet, så vi kan fange ham, og alle kvinder trygt kan færdes i Esbjerg midtby, oplyser vagtchefen.

Syd- og Sønderjyllands Politi vil gerne tale med alle, der måske har set manden eller har en idé om, hvem han er.

Ved du noget, kan du kontakte politiet på telefon 114.

MANDEN BESKRIVES SOM:

  • 30-35 år og af anden etnisk udseende end dansk
  • Ikke særlig mørk i huden
  • Taler forståeligt dansk, men med tydelig accent
  • Mørkt kort hår og mørkt kort skæg
  • Iført en sort jakke med hætte eller armygrøn jakke med hætte
  • Trak en grå herrecykel

 

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi