Unge læger skal lokkes til Syddanmark

Fredag var unge læger og studerende inviteret med til et arrangement for læger i Fredericia.

Praktiserende læger fra Region Syddanmark havde fredag inviteret unge læger og studerende med på konference i Fredericia for at introducere dem for livet som praktiserende læge i Region Syddanmark.

Manglen på praktiserende læger er et voksende problem i Region Syddanmark, hvor der senest har vist sig problemer med at sikre tilstrækkeligt med praktiserende læger i Esbjerg.

Det betyder noget, at man er tilknyttet en tutorlæge og ikke er til arrangementet alene. På den måde kan man spørge ham, hvordan han har fået det til at fungere.

For nylig kom det frem, at 28 ud af 75 hoveduddannelsesstillinger til almen medicin i Region Syddanmark i 2015 og første halvår 2016 ikke er besat. De unge vil hellere til hovedstadsområdet og Aarhusområdet.

Johanne Olivia Grønne Kühl er nyuddannet læge og gæst ved dagens arrangement.

- Jeg er her, fordi jeg overvejer at blive almen praktiserende læge. Når jeg vælger by og område, er det vigtigt for mig, at min mand kan få arbejde og at mine børn kan blive passet af familie i nærheden, siger Johanne Olivia Grønne Kühl til TV SYD.

Anne-Mette Rotwitt er praktiserende læge og initiativtager til arrangementet.

- Vi er nødt til at få nogle flere praktiserende læger til Region Syddanmark. Hvis det ikke lykkes, så kan konsekvensen være, at borgere i Region Syddanmark i fremtiden ikke kan få sin egen læge, og det betyder meget, hvis man er kronisk syg, forklarer Anne-Mette Rotwitt.

Blandt de nyuddannede læger bliver der taget varmt i mod konferencen.

- Det betyder noget, at man er tilknyttet en tutorlæge og ikke er til arrangementet alene. På den måde kan man spørge ham, hvordan han har fået det til at fungere. Jeg tror, de fleste tænker på sin egen familie først, når de skal vælge, hvor de vil være praktiserende læge, frem for hvad der er bedst for Danmark, uddyber nyuddannede Johanne Olivia Grønne Kühl.

Hun bor i Svendborg og kommer oprindeligt fra Odense. En del af sin uddannelse har hun taget i København.

- Jeg har selv overvejet at blive praktiserende læge i Aarhus eller København. Det er der, jeg har mine venner og mit netværk.